miercuri, 26 iulie 2017

Scurtă lecție de sex


La vreo două săptămâni după ce-l născusem pe Pavel, aud chemarea disperată a lui Matei- MAMAAAA- înșfac plodul și țâșnesc pe balcon să văd cine i-a crăpat capul de țipă așa disperat. I se luminează fața când dă cu ochii de mine ținând guguloiul de frate și se răstește către unul dintre copiii care stăteau cu ochii zgâiți și gurile căscate spre etaj:
- Vezi, bă prostule, că am un frate? Mamaaaa, prostu' ăsta de Alex nu mă credea că am un frate.
-Aha, da, ai un frate. Pot să intru cu el în casă acum? spun obosită și mă întorc la mămiceala gândacului.
Nici nu apuc să-l schimb pe micul căcăcios că aud ușa de la intrare trântindu-se și tenișii zburând în toate părțile, apoi Matei răzbește în sufragerie și se azvârle pe fotoliu în fața mea în timp ce eu încercam să conving gândacul să sugă un pic.
- Nu mai vorbesc niciodată cu boul ăla de Alexandru!
-Matei, acum ce s-a mai întâmplat? încerc să împac și sugarul și copilul de 9 ani.
- Boul ăla spune prostii despre tine și tata. 
Tatăl devine brusc interesat și belicos:
-Ce, măăă? Ce prostii spune, mă, Alexandru de mine și mama?
-Spune că....da, noooo, noooo, chiar nu pot să spun așa ceva.
După ceva codeală și la insistențele mele- doar știi că mie poți să-mi spui orice- Matei spune deodată:
-Cică, ce e prostia asta cu celulele pentru Pavel...
După câteva clipe de derută îmi amintesc explicațiile legate de copii și cum se fac ei, oricum altcumva decât aduși de barză, embrionul rezultat din fecundarea ovulului de către spermatozoizii produși în ouă, cum se dezvoltă în burta mamei și se naște apoi prin vagin.
- Pe mine cel mai mult mă interesează cum ajung spermatozoizii în uter să fecundeze ovulul - spusese atunci și tocmai partea aia i-o încredințasem tatălui care a considerat că e mult prea devreme să aibă o asemenea discuție cu fiso. Iar acum, blond, nervos și încă învelit în carnea de copil se certa cu prietenii la fel de cunoscători într-ale sexului.
 -Alex, zice că...da nu pot să spun așa prostie-roșește, se bâlbâie, apoi o trântește- cică nu e nicio celulă și că tu și tata v-ați futat.
- Poftim? Așa a zis? Ce prostie! , spun calmă, continunând să-l alăptez pe frati-su.
-I-am spus eu că e prost!, jubilează Matei cu ochii lui încă albaștri pe atunci strălucind de bucurie.
- Matei, te duci la Alexandru și-i spui că a zis mă-ta că e prost de moare și că eu cu tacto nu ne-am futat niciodată- pe fața copilului se întinde fericirea.
-Eu cu tacto ne-am futut, așa să-i spui.
- Îîîîîăăă- se aude un icnet de lăngă mine unde stătea tatăl băieților mei.
N-a durat prea mult să lămurim cum e treaba cu organele și numele lor simple din popor, cu sexul și celulele care formează embrionul din care ies apoi jivine ca Pavel sau ca el, chiar unele ca taso care brusc se scufundase în știri până la gât.
Cum gândacul adormise prefăcându-se că suge la sânul meu, m-am ridicat să-l duc în pat cam în același timp cu Matei care vesel nevoie mare mă întreabă:
-Acu' pot să mă duc iar afară?
-Sigur că da. Vii acasă când se aprind felinarele, da?
-Îhî. Mă duc să-i spun lui Alex că tu și tata v-ați futut! 

3 comentarii: