miercuri, 4 ianuarie 2017

Să (ne) spălăm, zic!



Slavă Domnului că mai vin două sărbători! Ce naiba ne făceam dacă după cele 3 zile de Crăciun de acum 10 zile și Sf. Vasile de fu acum 4 zile aveam mai multe zile fără urări tâmpe de genul să trăiți cu numele?
Eu una sunt oarecum liniștită că am apucat să spăl niște chiloți și vreo 200 de perechi de șosete, un catralion de maiouri cu tricourile de rigoare sau de bumbac (în funcție de situație), dar și câteva prosoape care nu-mi mai făceau trebuință după ceva utilizare.
Între timp, s-au mai adunat aproximativ 10 kile de haine de spălat și primul lucru pe care-l fac după ce termin de mâzgălit p-acilea e să mai bag 2 găleți de detergent în cele 16 mașini de rufe pe care le voi spăla pe repede-nainte azi, că urmează timpuri grele.
Nu știu alții cum sunt, vorba poietului național Creangă, da io una nu pricep ce are sfânta biserică ortodoxă cu spălatul. Dom'le, poți să preacurvești în zile de sărbătoare, nu-i niciun bai mare dacă delapidezi juma' din fondurile Casei Naționale de Sănătate sau pe cele ale vreunui Consiliu Județean, nu e păcat s-o violezi pe soacră-ta și cu atât mai puțin pe fie-ta, că doar e carne din carnea ta, nici măcar să-i crăpi capu' în 3 locuri unui imbecil de șofer care a parcat pe locu' tău de pe trotuaru' din fața băncii unde ai venit să-ți plătești lumina, dar să speli rufe e absolut inacceptabil.
Nu mai spun că dacă dai cu apă la cur într-o zi sfântă ca cea de Bobotează, de îndrăznești să duci gunoiu' sau nu-ți faci cruce de 3 ori când treci prin fața fiecărei biserici, te așteaptă cel puțin 10 ani de ghinion amarnic, din care 4 tocmai au început aseară odată cu jurământu' depus de guvernu' întâiului hamster al nației.
Adevăr vă grăiesc vouă că dacă faceți mișcarea aia de vă spusei cu cele 3 cruci prin fața fiecei biserici, veți face niște mușchi așa vârtoși la mânuța dreaptă, de o să vă suspecteze prietenii de practici necurate, care iar se pedepsesc strașnic cu orbire și alte beteșuguri ce mai bine rămân nenumite - Ptiu! Piei Satană!
În caz că aveți norocu' să fi scăpat de căsătorie până acuma, fetelor, să nu vă-mpingă ăl negru și cu coarne -Ptiu, drace!- să le ascultați pe babele din familie sau pe alea de la știri care vă vor îndemna din nou să vă vârâți niscai fire de busuioc sub pernă ca să-l visați pe alesu' inimii.
Nu că zic, da' închipuiți-vă hal de depresie dacă vă apare băiatu' cela din Lucifer în vis și voi tot de neterminații ceia cu glezne goale și vinete ca de mort dați peste tot pe străzi, cu mânuțele fără de mănuși strecurate în buzunarele unor gecuțe minuscule de sub care li se zăresc șalele mai vineții de frig ca pastrama putredă.
Să știți că de așa tristețe nu vă vindecă nici agheazma mare de-o dă la sticlă Teodosie Tomitanu promițându-vă că ,,apa e mai curată ca cea curgătoare fiindcă e pătrunsă de sfințenie" după ce bălăcește el - Fleoșca! Fleoșca!- șomoiogu' de ierburi aromatice legate cu sfântu' nostru tricolor dacic prin mașina de pompieri care aduce apa magică la tot litoralu'.
Hai că prea m-am luat cu vorba și nu mai apuc să bălăcesc țoalele alea cum am zis. Să concluzionăm deci:
1. Azi e rost de spălat rufe grav că vineri e Boboteaza, sâmbătă Sf. John, duminica detergentu' e păcat by default;
2. Cine face treabă în următoarele zile e MCTL;
3. Mai încet cu busuiocu' sub pernă, că în realitate băiețașii se vor bate cu voi pe programările de la epilat și va trebui să-i întoarceți cu cheia după geru' Bobotezei când le-or îngheța tuuuatttee cele în hăinuțele alea necăjite;
4. Luaț cu agheazmă că nu face bine, da' nici rău!
5. Nu ratați ocazia de a le ura prietenilor cu ocazia onomasticii de Sf. John să trăiască, dar ,,cu numele”, știți voi, ca morții, că aia vii trăiesc cu toate alea ale lor.
Ah, daa, să nu uit: Rugați-vă și pentru robii lu Dumnezeu, Lăcrămioara și soțu' ei Johnny, care sâmbătă se vor duce la Assassin's Creed, nu la biserică.



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu