miercuri, 23 octombrie 2013

Inca traim bine?

Inca traim bine?

Iata cum ma intorc pe fuga in lumea virtuala dupa o pauza spectaculoasa in care nici macar nu stiu bine daca am trait in adevaratul sens al cuvintului.
Ce am facut in schimb? Paaaiiii....am supravietuit ultimilor doi ani de liceu ai fiului meu cel mare..., am mai crescut un baiat care in citeva luni va fi probabil mai inalt decit mine, am tolerat citeva sute de elevi, care mai de care mai ignorant, si am gatit de cite ori am simtit ca nebunia scapa complet de sub control.
Ce spuneati? Daca am mai citit? Sanchi! Of course ca desigur. Putin, putintel de tot, dar de buna calitate, tare, tare frumos si am plins in hohote de citeva ori, fie pentru ca am terminat o carte ce s-a lipit de sufletul meu ,,ca marca de scrisoare", fie pentru ca era imposibil sa nu ma simt sfisiata de frumusetea viscerala a scriiturii.
Filme, ziceti? Even mai multe decit oricind. SF-uri nebune ca ,,Prometeus" sau ,,Oblivion", action movies, thrillers, horror-uri la care am ris cu lacrimi (vezi Resident Evil), drame si documentare de toate felurile, filme scurte si foarte lungi, Tarkovski si fratii Coehn, fratii Wachovski, Mihalchov si Ridley Scott, filme de animatie - ,,Crulic" chiar este must see, intr-un cuvint:filme.
Am tinut copiii prietenilor mei in brate, am mai pupat cite un obrajor de copilut si m-am bucurat de ultimele luni de copilarie ale fiului meu cel mic, deja prea mare ca sa mai incapa in patul nostru pentru un somnic mic dimineata, ceea ce nu-l impiedica sa se strecoare in fiecare dimineata, fie si pentru citeva minute, in locul ramas cald dupa ce eu ma duc la bucatarie sa le fac pachetelele pentru scoala si serviciu.
M-am scirbit de ipocrizia nesfirsita a societatii noastre, dar mai ales de cea a sistemului nostru educational, am indurat mirosul de dinti si haine nespalate din troleibuz, brutalitatea crescinda a unei lumi pe care nu o mai inteleg si careia refuz sa ma adaptez, am mai ris, am mai plins, am pus muraturi si am mai facut desene ridicole pentru orele de educatie artistica ale fiului meu, am mai ajutat, am mai urit, m-am plimbat si am mai si stat, am birfit, dar am si muncit, am stat la plaja si am mers prin ploaie, am slabit si m-am ingrasat la loc.
Asta o insemna sa traim? Te pomenesti ca traim bine?

Un comentariu: