duminică, 3 noiembrie 2013

EUGENIA SALVEAZA ROMANIA

In urma cu numai citeva luni, le-am marturisit in familie alor mei convingerea, recent dobindita, cum ca oamenii ar trebui sa-si cistige dreptul de a procrea, ba chiar unora nu ar trebui defel sa li se permita sa se puiasca pentru a nu strica bazinul de ADN al omenirii.
Inutil sa spun ce furtuna s-a iscat intre baietii mei, Nelu si Matei, caci Pavel se juca pe-afara cu o parte dintre copiii care nu ar fi venit pe lume daca teoria mea ar fi fost aplicata; am fost numita nazista, fascista, iresponsabila, iar fiul meu a avut un prim moment de dispret adinc fata de mine.
Eu am argumentat si nu m-am lasat convinsa de nimic din ce mi-au spus, iar acum o spun in gura mare: EUGENIA SALVEAZA ROMANIA!!!!
Sunt oare singura care vede tot mai clar cum poporul asta se uriteste si timpeste de la o zi la alta? Mi se pare ca traiesc in Timpenia, nu Romania. Jumatate din populatie, poate chiar mai mult, e alcoolizata inca din adolescenta, traieste in si prin violenta, in toate formele imaginabile: verbala ('Pizda ma'tii!' e deja un alint), fizica (fratii, dar si parintii si copiii, se ciomagesc ades, iar cei care nu reusesc sa se ucida, macar in spital se baga dupa vreo spintecare nereusita), sexuala (violul casnic este bine incetatenit printre romani, potrivit specialistilor), copiii sunt batuti, injurati, folositi ca forta de munca gratuita, violati, uitati acasa de parinti plecati in strainatate sau abandonati in tomberoane inca de la nastere, supusi unui sistem de invatamint incremenit in proiect, victime ale unei societati, nu de putine ori sociopate, brutali din frageda pruncie si brutalizati dincolo de puterea de intelegere a unor oameni normali.
Eu ii vad in fiecare zi, mici brute urlatoare prin statii de autobuze, insotiti de bunici sau parinti indiferenti, pe fetele carora nu se citeste nicio expresie, rinjind cu dinti galbeni, ca de nutrii si la fel de rari si acoperiti cu un tartru care te trimite cu gindul la pasta de dinti Cristal impietrita pe marginea chiuvetei, imbracati de la magazinele 'Totul la 12 lei' din plastic lucios, fara aspiratii si lipsiti de modele.
Nu ei, ci parintii lor nu ar fi trebuit sa vina pe lume. Nenumarati altii nu ar trebui sa vina pe lume, nu doar pentru ca sunt natarai sau uriti, ci pentru ca mereu vor fi asa si nimic nu va putea vreodata sa-i deschida spre o alta lume populata de idealuri, de melodii, de personaje de poveste, teatru sau film, de flori si de peisaje minunate, simple sau pline de bogatie.
Da, eugenia salveaza Romania, acea eugenie care presupune selectia exemplarelor  reusite care sa procreeze nu pentru a crea o rasa superioara, ci doar una sanatoasa, una cu un potential real sau macar cu o bruma de potential.Eu cred cu tot mai mare tarie ca nu ar trebui sa li se permita oamenilor sa se puiasca daca nu au un anumit nivel de educatie, pe care oricum nu-l pot atinge in absenta inteligentei minimale.
E posibil ca o mica parte dintre potentialii oameni de exceptie sa se piarda nepermitind brutelor sa se-nmulteasca, dar sincer acum...citi pictori, actori, arhitecti sau medici au iesit din familii imunde in care tata o violeaza pe mama periodic, iar mama rabda caci, nu-i asa?, asa-s barbatii si, oricum, daca nu o violeaza pe ea, o va viola pe fiica lor comuna cea mare sau, si mai bine, pe cea mica, altminteri eleva in clasa intii?
Mie una ni s-a parut ani de zile ridicola afirmatia ca frumusetea vine din interior, dar acum sunt convinsa ca, intr-adevar, frumusetea se naste din inteligenta de pe chipurile oamenilor, iar eugenia ar trebui aplicata nu pentru a asigura o natie 'frumoasa', ci una desteapta, ca doar nu avem degeaba imnul asta ''Desteapta-te, romane,...''Stiti despre ce frumusete vorbesc: acea a lui Meryl Streep si Susan Sarandon, a lui Picasso sau a lui Einstein, cea a lui Tolkein sau a lui Isaac Newton. Chiar asa criminala e dorinta mea?

2 comentarii:

  1. "Eugenia salveaza Romania"... Foarte frumos jocul de cuvinte!

    RăspundețiȘtergere
  2. una dintre categoriile sub care-mi scriu din 2007 textele de pe blog este "eugenia salvează România". e o sintagmă pe care credeam că eu am inventat-o, dar în care nu cred total.
    pentru că eugenia e un mod de a interveni în mecanismele de selecţie naturale. ceea ce duce la efecte inimaginabile în timp!

    RăspundețiȘtergere